UPDATE 23/04/2020: Toate aceste materiale le regăsiți și pe platforma Teams.
UPDATE 04/04/2020: Cum se lucrează cu diagrama i – x pentru aer umed? Cum se calculează consumurile specifice ale unui uscător? Găsiți răspunsurile într-un material distribuit responsabililor de grupă.
UPDATE 02/04/2020: V-am pregătit un material suplimentar pentru aprofundarea noțiunilor din cursul de „Cristalizare”. Conține și o serie de aplicații rezolvate. Îl găsiți la responsabilii de grupă.
Sudenții din grupele 1021 și 1131 sunt rugați să ia legătura cu responsabilii de grupă pentru a intra în posesia următoarelor materiale:
UPDATE 23/04/2020: Toate aceste materiale le regăsiți și pe platforma Teams.
UPDATE 26/03/2020: V-am pregătit TEMA 1. O puteți lua de la responsabilii de grupe. Toate cele bune!
Update 25/03/2020: V-am pregătit un model de aplicație rezolvată. Contactați responsabilii de grupe pentru a intra în posesia lor. Va urma o TEMĂ DE CASĂ care va fi notată și luată în calcul la stabilirea notei finale. Toate cele bune!
Update 24/03/2020: pentru fișierele cu răspunsuri, contactați responsabilii de grupă.
Întrucât se pare că vom sta la distanță și după 23 martie, va trebui să ne organizăm în așa fel încât după reluarea activităților normale (cursuri, seminarii, laboratoare etc.) să avem cât mai puțin de recuperat și să putem încheia anul universitar.
Orele de CURS sunt cel mai ușor de transpus în varianta “dialog de la distanță” și nu necesită prezența fizică într-un loc anume.
Cum se vor desfășura cursurile?
Grupa 1031– Ambalarea și etichetarea în industria alimentară
Aveți deja suportul de curs. Aveți deja structura lucrării (temei de casă). Cei care încă nu și-au ales tema lucrării de licență sunt rugați să-și contacteze (telefonic, e-mail, rețele de socializare etc.) îndrumătorii (sau potențialii îndrumători) pentru stabilirea acestei teme.
Bibliografie suplimentară:
Banu C. şi colab., 1998 – Manualul inginerului de industrie alimentară, vol I Editura Tehnică, Bucureşti.
Mitruț, M., (1999) – Ambalaje şi design în industria alimentară, Ed. AGORA, Craiova.
Aștept de la șeful de grupă tabelul centralizator cu temele de licență și îndrumătorii, pentru fiecare student.
Până pe 15 aprilie, fiecare student să-mi trimită un draft cu ceea ce a lucrat până la data respectivă.
Grupa 1021– Principii și metode de conservare a produselor alimentare 2
Grupa 1131– Condiționarea produselor de sinteză și biosinteză 2
Întrucât site-ul ub.ro are sincope în funcționare, vă sugerez să descărcați materialul bibliografic, ca să-l puteți accesa off-line. Iată și ce fișiere anume vă trebuie:
Transfer de masă 1 (necesar înțelegerii noțiunilor expuse în cap. 3 – 7)
Transfer de masă 2 (necesar înțelegerii noțiunilor expuse în cap. 3 – 7)
Distilarea și rectificarea
Cristalizarea
Uscarea
Evaporarea
Condensarea
Pentru început, săptămâna aceasta vă recomand să parcurgeți cursurile 3 (Distilarea și rectificarea) și 4 (Cristalizarea). Pentru pregătirea lucrării semestriale și a examenului/colocviului final, vă voi prezenta câteva aplicații rezolvate integral. O să primiți apoi câteva aplicații propuse spre rezolvare (în sistemul binecunoscut al temelor de casă), care vor fi evaluate și vor intra în calculul notei finale (25%).
Master CMB 1– Ingineria proceselor de separare
Aveți deja suportul de curs și bibliografia suplimentară. Aveți deja structura proiectului la această disciplină. Cei care încă nu și-au ales tema lucrării de disertație sunt rugați să-și contacteze (telefonic, e-mail, rețele de socializare etc.) îndrumătorii (sau potențialii îndrumători) pentru stabilirea acestei teme. În plus, vă recomand să descărcați următoarele materiale bibliografice (se găsesc aici: http://cadredidactice.ub.ro/gavrilalucian/)
Extracția fizică L-L
Extracția în sisteme apoase bifazice
Extracția cu micele inverse
Extracția cu afroni
Extracția reactivă
Extracția cu membrane lichide
Extracția cu fluide supercritice
Distilarea și rectificarea
Pentru orice nelămuriri, sfaturi, consultații, sugestii și reclamații, mă puteți contacta:
Studenții care nu au promovat examenul la disciplinele FDT, TCM, FDTOU, OUIA1 au de rezolvat și transmis la adresa cunoscută, până la data de 16 februarie 2020 ora 23:59, rezolvarea problemei de mai jos.
Restanțele se susțin marți, 18 februarie, ora 12:00 în LIB.
Tema se trimite sub formă de document word (extensie .doc sau .docx) și pdf atașat la un e-mail (preferabil cu confirmare de primire) trimis pe adresa: lgavrila@ub.ro
Atât documentul word (pdf) cât și e-mailul trebuie să conțină:
Tema rezolvată se trimite sub formă de document word (extensie .doc, .docx) și pdf atașat la un e-mail (preferabil cu confirmare de primire) trimis pe adresa: lgavrila@ub.ro
Atât documentul word (pdf) cât și e-mailul trebuie să conțină:
Ești restanțier? Îți poți mări șansele de promovare rezovând problemele propuse mai jos și trimițând rezolvarea (doc, pdf sau jpg) la lgavrila@ub.ro, cu cel puțin 2 zile înainte de a te prezenta la examen. Mai multe subiecte rezolvate, mai multe șanse de promovare!