Home › Page › Erasmus
963 views

Erasmus

Dintre locatiile propuse de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau va dau cateva detalii ale universitatilor in care sunt eu responsabil pe programul Erasmus+:

  • Italia – Università degli Studi di Genova – www.unige.it – nivel: licenta si master

Localizare pe Google Maps –> AICI 

Informatii pentru studenti: http://www.studenti.unige.it/areaint/foreignstudents/erasmus/english/

Dupa cum stiti in Italia puteti ajunge comod din Bacau – Milano sau Torino cu avionul BlueAir sau de pe Bucuresti cu Taromul  sau low-cost WizzAir. In interiorul Italiei cel mai bine este sa va deplasati cu trenul, gasiti preturi pe: Trenitalia, in ceea ce priveste transportul local in Genova poate fi consultat AICI.

  • Spania – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-BarcelonaTech) – Terrassa School of Engineering (EET) – www.eet.upc.edu – nivel: licenta

Localizare pe Google Maps: –> AICI

Informatii pentru studenti: https://www.upc.edu/sri/students

  • Spania – Escuela Universitaria de Ingeniería de Vitoria – http://www.ehu.es/eui – nivel: licenta

Localizare pe Google Maps: –> AICI

Informatii pentru studenti: http://www.relaciones-internacionales.ehu.es/p274-content/es/contenidos/informacion/rrii_accommodation/es_inf/accommodation.html

In Spania se poate zbura din Bucuresti sau alte localitati cu: BlueAirWizzAirTaromul sau orice alt mijloc de transport mai stiti. In interiorul Spaniei se poate circula cu autocarele diferitelor companii pe care le puteti gasi si achizitiona de pe Movelia majoritatea, sau firma Jimenez, iar daca alegeti trenul biletele se pot achizitiona de pe Renfe. Transportul urban pentru Terassa poate fi consultat pe http://www.tmesa.com si pentru Vitoria Gasteiz poate fi consultat AICI.

In caz ca va intereseaza una dintre locatii si vreti sa aplicati pentru o mobilitate Erasmus+ puteti sa ma contactati la birou (D05) pentru mai multe detalii. Ca sa va faceti o idee cum arata respectivul oras ales, puteti folosi Street View din Google Maps. Succes!

Actele din dosarul personal se depun la colegul meu Bogdan Alexandru CHIRIŢĂ care este Coordonatorul Erasmus pentru Facultatea de Inginerie si care poate fi gasit la sala BP52.