Rezultate Aventic Pneumobil Competition

Efort sustinut, rezultate notabile.

Munca extenuanta, nopti pierdute, gandul ca nu vom finaliza la timp…

Mai 2015. Suntem totusi, pentru a doua consecutiv, la Eger.  Speranta si determinare sunt cuvintele ce ne anima. Realizarile tehnice sunt net superioare fata de cele din competitia trecuta. Experienta din 2014 a fost determinanta in alegerea celor doua abordari constructive de anul acesta. Fiecare monopost are puncte tari.

Directia celor de la TrueAir este o realizare tehnica de exceptie. Ideea de a folosi volumul cadrului pe post de schimbator de caldura si buffer este inovativa. Cutia de viteze liniara este o premiera in concurs. Aceste aspecte vorr conta mult in aprecierea juriului dar si in economia concursului .

Soimii  si-au concentrat atentia pe transmisie. Cele trei regimuri de functionare comandate de controlerul programabil sunt atuul forte. In plus bufferul de 8 litri le va aduce plusul de forta de care au nevoie.

A fost o noua experienta ce ne-a reconfirmat ca Studiul si Munca sunt de fapt substantive proprii ce innobileaza. Si am reusit sa savuram gustul victoriei. Inaltimea podiumului de la care au privit studentii nostrii a fost suficienta pentru a ne confirma, daca mai era nevoie, faptul ca totul a meritat.

Best running gear – TrueAir, Vasile Alecsandri Bacau University.

http://en.pneumobil.hu/results/results_2015/complete_results

 

 

 

International Aventics Pneumobil Competition

Suntem din nou in competitie!

Cea de-a opta editie a „International Aventics Pneumobil Competition” reprezinta o noua sansa si totodata o noua provocare pentru studentii Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau.

Sub genericul „We breathe through air, we work through air, we innovate through air” completat de „Your only limit is what you believe you can do”, cele doua echipe True-AIR si SOIMII isi vor pune in valoare ideile si cunostintele tehnice bazate si pe pe experienta incercarii anterioare in scopul crearii a doua modele de autovehicule cu propulsie pneumatica.

Plusul de forta  va fi obtinut printr-o noua abordare bazata aerodinamicitate si tehnici avansate de control.

Mult succes SOIMII si True-AIR!